Conferință de finalizare a proiectului

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj vă adresează invitația de a participa la conferința de finalizare a proiectului Biserica lui Horea – un patrimoniu pentru viitor. Valorificarea unui monument de arhitectură din secolul al XVIII-lea prin intermediul realității virtuale, finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021, în cadrul Programului RO-CULTURA, apelul „Susținerea expozițiilor inovative cu bunuri culturale mobile restaurate”.

Evenimentul va avea loc vineri, 20 mai, a.c., în intervalul orar 10:00 – 12:00 în Parcul Etnografic Național ,,Romulus Vuia”, str. Tăietura Turcului, f.n. Cluj-Napoca.

Proiectul „Biserica lui Horea – un patrimoniu pentru viitor. Valorificarea unui monument de arhitectură din secolul al XVIII-lea prin intermediul realității virtuale”  a avut ca obiectiv principal digitizarea și expunerea prin intermediul realității virtuale a bisericii Cizer, aflată în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca, secție în aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, precum și digitizarea, restaurarea și conservarea în vederea expunerii a unui număr de 57 de bunuri culturale din colecțiile Muzeului Etnografic al Transilvaniei, care au făcut parte din patrimoniul bisericii din Cizer. În cadrul proiectului s-a realizat o expoziție inovativă care a îmbinat principiile expunerii clasice a artefactelor cu principiile muzeologiei moderne care permit folosirea tehnologiei de realitate virtuală în redarea cât mai fidelă a imaginii unor bunuri culturale sau monumente arhitectonice.

Link extern: Biserica lui Horea – un patrimoniu pentru viitor. Valorificarea unui monument de arhitectură din secolul al XVIII-lea prin intermediul realității virtuale – Biserica lui Horea – Un patrimoniu pentru viitor (muzeul-etnografic.ro)

Theme: Overlay by Kaira